sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Häkkilinnut

View this page in english. Not perfect. 

Kiasman näyttelyssä on esillä oikeita lintuja, mutta ne eivät lennä museossa vapaina, vaan ovat häkeissä. Eläinsuojelujärjestöt ovat raivostuneet lintujen esittelystä, sillä eläinaktivistien mielestä ne turhaan stressaantuvat siitä. Tietääkseni nämä linnut eivät ole samanlaisia lintuja, joita katselen ikkunasta. Ne taitavat olla joitakin eksoottisia lintuja, jotka eivät pärjää Suomen oloissa. Ne joutuvat viettämään koko elämänsä häkeissä.


Tunnen itsekin olevani häkkilintu. Kissojen ei kuulu viettää elämäänsä vangittuna sisällä sen enempää kuin lintujen häkeissä ihmisten ihmeteltävinä. Ensimmäisen vuoteni kuuluisi olla elämäni parhainta aikaa, jolloin kaikki on uutta ja ihmeellistä. Kuulun luontoon, jossa voisin olla vapaa luontokappale ravintoketjuni huipulla. Saisin jahdata pieniä otuksia ja pihan lintuja. Ennen kuin joku eläinaktivisti taas suuttuu, niin myönnän, etten ole onnistunut saamaan kiinni yhtään lintua tai edes hiirtä. Enkä varmaan koskaan saakaan, jos tämä vankeuteni jatkuu vielä pitkään. Tympii tämä jatkuva sisäkissana olo. En kykene muuhun kuin hauskuttamaan tai korkeintaan suututtamaan ihmisiä, syömään ja nukkumaan. Tämä ei ole mitään kunnon kissan elämää. 

Ei tämä kissan elämä niin ihanaa ole.
Milloin eläinaktivistit kiinnostuvat minun oikeuksieni ajamisesta? Luulisi että heitä kiinnostaisi näinkin hienon luontokappaleen kuin kissan elinolot, jotka ovat paljon tärkeämmät kuin häkkilintujen. En vain ole varma ottaisinko yhteyttä Animaliaan vai Amnestyyn. Onkohan niillä edes mitään eroa? Vai pitäisikö minun perustaa oma järjestöni, joka ajaisi erityisesti vangittujen kotikissojen asioita. Antaisin sille nimeksi Vapaus kissoille. Pitääkin kysyä Pekalta, puolustaisiko hän myös meidän kissojen oikeuksia, jos hänet tulisi valittua sinne eduskuntaan. Help me Pekka, you are my only hope

                            Katsoin jouluna Pekan kanssa kaikki Star Warsit. Olivat ihan hauskoja,                                                    vaikkei niissä ollutkaan tarpeeksi kissoja.
 Kun en kerran pääse ulos leikkimään ja jahtaamaan pihan lintuja, niin aion osallistua Birdlifen järjestämään pihabongaukseen tänä viikonloppuna. Pihabongaus on muutenkin yksi lempiharrastuksistani. Tai se kyllä enemmänkin tuottaa tuskaa kuin iloa tarkkailla lintuja ikkunan läpi, kun tiedän etten kuitenkaan pääse niitä ulos katselemaan, mutta eihän täällä sisällä ole paljon muutakaan tekemistä. Ollapa yhtä vapaa kuin taivaan lintu.

"Harmi kun ei päästä ulos!" " Näin on!"

Terveisin Viiru - Pihabongari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...