keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Presidentinvaalien kierrokset kovenevat

View this page in English. Not perfect but nothing is. 

Suomeen valitaan uusi presidentti 11 päivän päästä. Vastakkain ovat Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto. Olenkin nyt miettinyt viime päivät kumman ehdokkaan taakse asetun. Olen huomannut, että monilla tunnetuilla ja tärkeillä ihmisillä, kuten misseillä, urheilijoilla ja laulajilla, on tapana liittyä valitsemansa ehdokkaan tukijoukkooon. Minulta tietenkin odotetaan tätä vastausta yhtä lailla, vaikka olenkin kissa. Asemani eläinkunnassa ja myös ihmisten parissa on kuitenkin niin merkittävä, että uskon mielipiteelläni olevan merkitystä.

Olen tutustunut ehdokkaiden mielipiteisiin eläinten oikeuksista Animalian nettisivulla olevasta presidenttitentistä. Ehdokkaiden välillä ei ollut suurta eroa, muttaa pari asiaa kuitenkin korostui. Haavisto sanoo vastustavansa turkistarhausta ja on kasvissyöjä. Niinistö taas ei vastusta ja on lihansyöjä mutta syö onnelisen kanan munia. Itse vangittuna sisäkissana en myöskään kannata turkistarhausta. Sympatiani ovat vangittujen kettujen puolella, vaikkakin ne luonnossa varmaan metsästäisivät meitä kissoja.

Aluksi ihmettelin Haaviston kasvissyöntiä. Se on meille kissoille niin omituinen ja kaukainen asia. Emme elä pelkillä kasviksilla. Me olemme lihansyöjiä, me tarvitsemme lihaa elääksemme, mieluiten syömme vielä tuoretta lähiruokaa. Sitten pohdin asiaa toiselta näkökannalta, että jos kaikki ihmiset olisivat kasvissyöjiä, meille kissoille riittäisi enemmän lihaa. Joten kasvissyöntihän on ihan hyvä juttu, eikä siitä ole mitään haittaa ihmisille - päinvastoin.

Olen siis päätynyt kannattamaan Pekka Haavistoa seuraavaksi presidentiksi. Ratkaisuuni ei vaikuttanut pelkästään Pekan kasvissyönti vaan myös hänen sukupuolinen suuntautumisensa, sillä eno-iskäni Pomo-Homo kuuluu samaan vähemmistöön. Haluankin siis kunnioituksena enoani kohtaan tukea Haavistoa. 

Ensimmäisen mielipidemittauksen mukaan jopa 25% äänestäjistä ei tiedä tai ei kerro ketä äänestää. Tässä siis hauska mutta myös ajatuksia herättävä kuva kaikille teille epävarmoille äänestäjille. Ehkä saatatte löytää itsenne kuvasta.Terveisin Viiru - Kokoaan suurempi kissa

Oletko jo nähnyt hauskan mutta opettavaisen videoni - Kuinka käyttää vessapaperia kuin kissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...