perjantai 18. helmikuuta 2011

Rumble in the Jungle - Kun kissa kohtasi taistelukalan

View this page in English. Not perfect but nothig is.

Lupasin eilen kertoa siitä suuresta lasisesta altaasta, joka oli suuri mysteeri minulle aluksi. Seuraavana päivänä, kun valot vihdoin valaisivat sen kokonaan  pystyin paremmin tutkimaan sitä. Se oli jotakin aivan ainutlaatuista, jota en aivan vieläkään täysin ymmärrä. Se on ihan oma maailmansa, jossa on paljon erilaisia ja ihmeellisiä olioita ja kasveja. Täplä kertoi minulle niiden olevan eksottisia kaloja ja sitä koko systeemiä kutsutaan akvaarioksi. En olisi kyllä itse ikinä keksinyt niiden olevan kaloja, sillä ne ovat niin erilaisia kuin ne, joita olen pistänyt poskeeni. Olisi kyllä jännää maistaa eksoottisia kaloja, jos ne vaikka olisivat maukkaampia kuin tylsät kotimaiset. 

"Tahtoo päästä tonne!" -"Turha vaiva."
Siitä lähtien olen yrittänyt keksiä miten sen akvaarion sisälle oikein pääsee. Täplä on kertonut, ettei se kannata, sillä se on täynnä vettä. Hänelle meinasi kerran käydä hullusti, kun hyppäsi akvaarion päälle kannen ollessa poissa. Sen jälkeen Täplä ei ole enää uskaltanut kokeilla vastaavaa temppua. Sisareni varoituksista huolimatta en ole vielä luovuttanut. Olen pannut merkille, että silloin tällöin ihmiset nostavat akvaarion kannen ylös, jolloin sopivan tilaisuuden osuessa kohdalle voisin nopeasti ottaa yhden jos toisenkin kalan kiinni käpälilläni. En usko, että kukaan edes huomaisi mitään jos onnistuisin siiinä.

"Tollasen kun sais makupalaksi."
Olen myös miettinyt akvaarion tarkoitusta, enkä ole keksinyt muuta selitystä kuin sen, että sen täytyy olla meitä kissoja varten. Kuka muukaan voisi enempää nauttia niin hassusta hökötyksestä. Olen huomannut, että ihmisille siitä on vain enemmän vaivaa kuin hyötyä, joten heidän on täytynyt hankkia se pelkästään meidän kissojen iloksi. Täplä kutsuukin akvaariotaan tonnin leluksi, eikä se tonni kuulemma tarkoita vesimäärää. Sisareni onkin aika ylpeä lelustaan, vaikka onkin jo vähän kyllästynyt siihen. Kyllä Täplällä on sitten huomaavaiset palvelijat, hänellähän on täällä vaikka mitä virikettä.

"Mikäs outo kala tossa on?"
Akvaariossa on yksi tosi oudon ja ylimielisen näköinen kala, joka selvästi pyrkii kaikin keinoin minua ärsyttämään. Täplä kertoi, että sen nimi on Taisto ja se luulee olevansa akvaarion kuningas. Se ei anna muiden miesten hyppiä nenilleen, eikä kukaan saa olla komeampi kuin se. Jos tällainen uros tulee Taiston reviirille, se vain kylmäverisesti tappaa sen. Siitä tuleekin sen nimi taistelukala eli rumblefish. Sanoin Täplälle, etten pelkää taistella ja olen valmis ottamaan mittaa siitä, kumpi meistä on suurin ja kaunein. Taisto saattaa olla hyvä polskimaan, mutta minä taas tanssin kuin perhonen ja pistän kuin ampiainen. I'm ready to rumble in the jungle. 
"Älä sä mulle ala isottelemaan!"Tästä voitte katsoa videon, kun tutustun akvaarion ihmeelliseen maailmaan.Siellä vilahtaa myös Taisto minua härnäämässä.


Terveisin Viiru - Suurin ja Kaunein

1 kommentti:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...