sunnuntai 28. elokuuta 2011

Maailman nopein mies

Tänään se ratkeaa: kuka on maailman nopein mies. Yleisurheilun MM-kisat alkoivat eilen Korean Daegussa. Samana päivänä lähtivät myös käyntiin miesten 100 metrin alkuerät. Kaikkien huomio kiinnittyi erääseen mieheen, Usain Boltiin. Hänen hallussaan on huima maailmanennätys 9,58. Bolt ei itse usko olevansa yhtä hyvässä kunnossa kuin pari vuotta sitten Berliinissä, mutta alkuerän helpon näköinen hölkkäys nostaa Boltin ennakkosuosikin asemaan. Maailman nopein mies on taas täällä.

Kaksi kokenutta juoksijaa Asafa Powell ja Tayson Gay ovat loukkaantumisten takia poissa näistä kisoista, joten finaaliin on avoimia paikkoja uusille hastajille. Ainoa, joka Boltin ylivoimaa voisi horjuttaa on maailmanmestarin harjoittelukaveri 21-vuotias Yohan Blake. Blaken pitää kuitenkin yltää täydelliseen suoritukseen, jotta voisi haastaa Boltin. Välierässä Blake juoksi nopeamman ajan kuin Bolt, mutta tästä ajasta on vaikea päätellä mitään, sillä finaali juostaan vasta kello 14.45.

Euroopan nopein mies ranskalainen Christophe Lemaitre onnistui myös pääsemään finaaliin ja nappisuorituksella hänelle voi myös irrota mitali. Toinenkin ranskalainen Jimmy Vicaut eteni finaaliin aikavertailun kautta. Finaalissa nähdään vain yksi yhdysvaltalainen juoksija Walter Dix. Tämä tarkoittaa sitä, että Jamaikaa on melko voittamaton myöskin viestissä, sillä Boltin ja Blaken lisäksi fiinaaliin pääsi myös maanmies Nesta Carter.

Tänään on siis luvassa suuri urheilunäytelmä. Pystyykö hallitseva maailmanmestari voittamaan, pystyykö hän ylittämään itsensä. Uutta maailmanennätystä tuskin on luvassa, mutta 196 senttisen Boltin juoksua on aina ilo katsella. Mikään ei kuitenkaan ole vielä varmaa ja se tekeekin finaalista niin jännittävän. Voittamalla Bolt lunastaisi paikkansa ylivoimaisena juoksijana. Tänään saamme siis seurata kulkeeko Boltin askel kohti legendan asemaa.