lauantai 26. marraskuuta 2011

Kuinka pissata kuin kissa

View this page in English.  Not perfect but almost.

Meillä kissoilla on melko monimutkaiset vessarituaalit. Ensinnäkin paikan, jossa voimme hyvillä mielin käydä vapauttamassa itsemme paineista, pitää tuntua, näyttää ja haista hyvältä. Siis mikään haiseva ja likainen nurkka jossain tunkiolla ei käy. Mieluisinta olisi tietenkin käydä ulkona aina, kun siltä tuntuu, mutta se ei ole mahdollista meille kissoille, joita pidetään vankeina sisällä.  

Meidän oletetaan päästävämme jätöksemme pieneen ja haisevaan laatikkoon, missä on jotain kummallista hiekkaa. Yleensä sitä hiekkaa on vain niin vähän, ettei jätöksiä saa kunnolla peitettyä ja ne jäävät ikävästi haisemaan. Lisäksi tassut alkavat haista yhtä pahalle ja se on ikävää. Olenkin jo aika kauan pissannut pienempään laatikkoon, missä ei ole hiekkaa. Se on paljon mukavampaa ja siistimpää. Aina se siitä jonnekin sitten häviää.

Tämäkin homma vaatiin tarkkuutta. Tassut pidetään ulkopuolella.
Kaikista ihanin paikka olisi jokin puhdas ja suuri hiekkalaatikko, missä voisi rauhassa kaivaa tarpeeksi syvän kuopan. Ongelmana on vain se, että niihin on yleensä vaikeaa päästä, kun ne on aitauksien sisällä. En ymmärrä miksi rakentaa niin mahtava pissa- ja kakkapaikka, jos sinne ei edes pääse. Ihmiset on välillä niin outoja. En sitten tiedä käyvätkä ne itse siellä ollessaan pihalla.

En ole nähnyt ihmisten pissaavan tai kakkaavan ulkona. Olen kyllä usein haistanut ihmisten virtsaa ollessani ulkona. En sitten tiedä miten se on sinne joutunut. Enkä ymmärrä, mikseivät ne tajua peittää hajujaan. Ovat yhtä tyhmiä kuin koirat, jotka tykkäävät jättää jätöksiään mahdollisimman näkyvälle paikalle.  Hajuthan ajavat saaliseläimet pois. Ehkä ihmiset ovat sitten vain lopettaneet metsästämisen ja syövät kaiken vain purkeista niin kuin me vankikissat.

Olen huomannut, että ihmiset tykkäävät sisällä ollessaan käydä siinä oudossa pöntössä, missä on vettä ja mikä pitää outoa ääntä. Olen itsekin usein miettinyt pitäisikö sitä kokeilla, kun se näyttää niin hassulta ja kaiken lisäksi se imaisee kaiken tavaran sisäänsä. Sehän olisi kätevää, ei tarvisi miettiä hajuja. En vain tiedä, mihin se pönttö ne sitten vie. Ehkei se olekaan hyvä juttu.

Olen lukenut netistä, että joskus niistä pöntöistä voi tulla myös ulos rottia. Ne kiipeävät putkia pitkin sisälle asuntoon. Se ei minua haittaa, vaan usein nimen omaan toivoisin jonkin onettomman rotan kävelevän suoraan käpäliini. Käyhän se niinkin että, jos minä en pääse ulos niin rotat tulevat luokseni. Olisipahan jotain tekemistä tässä kurjassa vankilassa.

Kyllä tämä aina tuon saastaisen hiekkalaatikon voittaa. Sinne se pissa meni.
Joka tapauksessa muutama viikko sitten päätin sitten kokeilla ensimmäisen kerran tuota kummaa pönttöä. Se sujui ihan hyvin, vaikka aluksi oli hankalaa löytää hyvä ja vakaa asento. Onnistuin kuitenkin siinä, enkä edes sotkenut paikkoja tai itseäni. Harmitti vain se, etten voinut kunnolla nuuskaista pissaani niin kuin yleensä olen tottunut tekemään. Hajusta voi päätellä vaikka mitä, esimerkiksi sen onko terve. Hyvä puoli oli tietenkin se, ettei jäänyt mitään hajua. Siitä me kissat tykätään eniten, että on siistiä ja puhdasta. Täplä on tästä vielä tarkempi kuin minä, mutta se onkin sitten jo toinen tarina. 

Viikko sitten kuitenkin keksin vielä paremman paikan mihin pissata, nimittäin sen paikan, missä ihmiset yleensä pesevät käsiään (jos muistavat, ihmiset ovat saastaisia eläimiä). Sitä kutsutaan vissiinkin lavuaariksi. Siitä saa yleensä paremman otteen, ja sen rakenteen takia pystyn helposti nuuhkaisemaan sitä itseeän lavuaarin pinnalta. Silloin pitää tietenkin enemmän peitellä sitä hajua kuin jos pissaisi pönttöön, mutta tykkään tästä mielummin. 

Aah... tää se vasta on poikaa.

Suosittelen tätä myös muille kissoille ja fiksuille koirille, kokeilkaa rohkeasti. Älkääkä välittäkö ihmisistä, jos ne vaikuttavat vihaisilta. Tehkää silloin, kun ne eivät näe. Tässä vielä opettavainen video oikeaoppiseen lavuaariin pissaamiseen. Oppikaa ja kokeilkaa. Kysykää jos tulee kysymyksiä.

Terveisin Viiru - Kissa joka pissaa lavuaariin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...