sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Euroviisujen taikaa

Euroviisujen finaali on alkanut. On nähty kaikenlaisia esityksiä. Suomi aloitti ensimmäisenä maailmanparannus kappalellaan. Paradise Oskar palkittiin parhaasta esityksestä tiedotusvälineiden toimesta ennen finaalia. Lupaako se hyvää menestystä myös itse finaalissa. Se nähdään tänään keskiyön jälkeen.


Euroviisut ovat muuttuneet paljon sitten vuodesta 1956. Uusia maita on tullut niin paljon lisää viime vuosina, että kilpailu on jaettu kolmeen eri kilpailupäivään, kahteen semifinaaliin ja itse finaaliin. Tänä vuonna Italia palaa Euroviisuihin 13 vuoden tauon jälkeen. Italia kuulemma veti herneen nenään itäisten maiden rynnistettyä mukaan kisaan. Viime vuosina onkin nähty hieman rohkeampia asuja ja lavaesiintymisiä kappaleista puhumattakaan. Euroviisuissa kaikki kuitenkin on sallittua ja rajat on luotu rikottaviksi niin perinteissä kuin maidenkin välillä. Kisojen taustalla on pyrkimys yhdistää kisojen edustajamaita ja esitellä erilaisia Euroopan kulttuureita.

Euroviisut on siis suositumpi kuin koskaan ennen. 100 miljoonaa silmäparia katselee kilpailua ympäri Eurooppaa ja myös sen ulkopuolelta. Ilma sähköistyy niin esiintymisareenalla kuin puhelinverkoissa, joissa tänä yönä lentelevät miljoonat tekstiviestit ympäri Eurooppaa, mutta sitä omaa maata ei saa äänestää. Onneksi on aina naapureita, joita voi äänestää.

Tämän vuoden isäntämaa Saksa on päättänyt luottaa viime vuoden voittajaansa Lenaan. Saksa järjesti oudon karsinnan, missä Lena yksinään esitti kaikki 12 kappalettansa uudelta albumiltaan, josta katsojat sitten saivat äänestämällä valita mieleisensä. Tämän vuotisen kilpailukappaleen nimi on Taken by a Stranger. Se ei ole yhtä pirteä ja viaton kuin viime vuotinen, mutta muuten kappaleena ihan oivaltava. Lenan lavapersoona on vain muuttunut kertaheitolla ujosta koulutytöstä tummsilmäiseksi kiemurtelevaksi vampiksi. Esitystä katsoessa tuli ikävä sitä vuoden takaista kirkassilmäistä söpösti hymyilevää tyttöä, joka vaikutti olevan pihalla kuin lumiukko. Saa nähdä millaisen sijoituksen tällä kertaa Lena saa. Ainakin kisoissa saa paljon ilmaista mainosaikaa uudelle albumille, jos ei voittoa tule uudestaan.


Viime vuosina Euroviisujen voiton on vienyt suurelle yleisölle tuntematon nuori laulaja. Kaikki muistavat parin vuoden takaisen Norjan voittajan Alexanderin Rybakin ja Lenakin oli voittaessaan vain 18-vuotias. Toivottavasti tämä kaava toistuu tänäänkin ja Suomen Paradise Oskar eli Axel Ehnström tuo voiton meille Suomeen. No vain äänestämällä voit vaikuttaa, joten kaikki te ulkomailla olevat äänestäkää numeroa yksi eli Suomen edustajaa.
Terveisin Viiru - Viisudiggari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...